Tuff samarbetscoaching

Vi skiftar arbetsklimat från oönskat till fungerande på kort tid.

När samarbetet i en grupp inte fungerar tillfredställande eller om hela organisationen har en oönskad kultur.

Tuff Samarbetscoaching garanterar ett fungerande arbetsklimat. I en normalstor grupp tar det 6-8 veckor och resultatet är uppnått när minst 9 av 10 anser att samarbetet fungerar.

Vill du komma i kontakt med oss angående Tuff samarbetscoaching på din arbetsplats? Maila oss på info@tuffledarskapstraning.se eller ring oss på 08- 446 16 20. 

Läs mer om Tuff samarbetscoaching:

Samarbetscoaching – 10 berättelser om grupper före och efter

När grupper skiftar arbetsklimat 
 
Chefens roll vid konflikthantering

 

 

 

 

 

Tuff Samarbetscoaching är vår metod för att stötta grupper att hantera konflikter. På kort tid stöttar vi små och stora grupper där samarbetet mer eller mindre havererat. Vi har hjälpt hundratals grupper att skifta arbetsklimat från oönskat till fungerande under loppet av några veckor. Vi garanterar resultat.                                            

En av våra experter i konflikthantering/samarbetscoaching Lotta Borgsten berättar här om
hur det kan gå till när en grupp ska skifta arbetsklimat.
När grupper skiftar arbetsklimat

Chefens roll vid konflikthantering är att ta konflikterna på allvar, se till att agera och utveckla nolltolerans för konflikter som biter sig fast och hindrar samarbete. Karin Tenelius, om vad som krävs för att en chefs förtroende skall kunna restaureras.
Chefens roll vid konflikthantering

 

 

 

 

En av våra experter i konflikthantering/samarbetscoaching Lotta Borgsten berättar här om hur det kan gå till när en grupp ska skifta arbetsklimat.  

 

 

 

 

Chefens roll vid konflikthantering är att ta konflikterna på allvar, se till att agera och utveckla nolltolerans för konflikter som biter sig fast och hindrar samarbete. Tuff ledarskapstränings Karin Tenelius, om vad som krävs för att en chefs förtroende skall kunna restaureras.

 

 

 

10 berättelser om grupper före och efter samarbetscoaching. 

 

  • “Vi gick från kaos och ovilja till samarbete och lust/vilja att gå till jobbet. Att jobba har återigen blivit roligt på alla plan och vi har blivit en friskare arbetsgrupp där alla har ett ansvar och jag som chef låter de utvecklas och inte curlar bort dem, vilket gör att all personal får använda sina egna resurser. Jag som chef har fått mycket mer tid att reflektera och kan fokusera mer på utvecklings-/förändringsarbete. Årets medarbetarsamtal var mer utvecklande och coachande vilket märks på hela enheten. Vi har blivit ett vi på riktigt.”
    — Åsa Lundborg, Enhetschef, Norra Stockholms psykiatri