Hur ger man feedback?

Hur ger man rak, konstruktiv feedback som landar och ger effekt?

Vi vet nog alla att det mest avgörande för att få till effektiva, framgångsrika team är samarbetsklimatet. Men hur gör man för att skapa ett tryggt och öppet feedbackklimat? Ett klimat där alla vågar prata öppet med varandra om det som inte fungerar istället för att hamna i skitsnack. Svaret är träning. Det kommer inte att hända av sig själv.

Att både ge och ta emot feedback är något vi alla behöver träna på. Istället för att prata rakt om det som inte fungerar är vi ofta ”trevliga” och undviker obehagliga situationer. Eller så ger vi feedback för att korrigera och rätta till. När feedback levereras på det sättet aktiveras personens alla försvarssystem och det blir lätt argumentation… och ingen effekt.

Så hur ger man feedback utan att vara antingen för trevlig och luddig eller för hård och tillrättavisande?
Tuff ledarskapsträning går på tvärs mot de flesta kända feedbackmetoder och lär ut något helt annat. I vår feedbackträning får man helt nya infallsvinklar på sitt sätt att ge feedback och ges konkreta idéer och verktyg som kan användas direkt när man kommer tillbaka till jobbet (och även i privatlivet förstås).

Vill du att vi kommer till ditt företag eller organisation och ger vår feedbackträning?
Vanligtvis handlar det om en hel- eller halvdag, i klassrum eller online. Kontakta oss så berättar vi mer! Maila info@tuffledarskapstraning.se eller ring 08-446 16 20.

Mer läsning: här kan du läsa ett av våra blogginlägg om just feedback.