Varför misslyckas förändringar i företag? | Tuff Ledarskapsträning

Marina Marklund Marina Marklund 31 augusti, 2018

En stor del av svenskarna i åldrarna 16–64 år har varit med om en omorganisation på sin arbetsplats de senaste 12 månaderna. Enligt forskning misslyckas 70% av företagsrelaterade förändringar. Ett misslyckande i en förändringsprocess kan vara förödande för ett företag – med minskad effektivitet, uteblivna resultat, med personal som inte stannar, minskat förtroende för chefer, vilket i sin tur medför bristande motivation hos medarbetarna och ja, ni vet ju vad som händer då…

En av anledningarna är att man underskattar det (naturliga) motstånd som människor behöver ta sig igenom, innan man fullt ut kan acceptera och ta sig an förändringen.

Varför misslyckas företagen med förändringarna? En av anledningarna är att man underskattar det (naturliga) motstånd som människor behöver ta sig igenom, innan man fullt ut kan acceptera och ta sig an förändringenKanske är det därför vi på Tuff ledarskapsträning får så många förfrågningar om insatser som ska stötta små eller stora förändringar. Det handlar ganska lite om flöden och ruta och box och mycket mer om människor och hur man kommunicerar, lyssnar, stöttar, och håller människor ansvariga att själva hitta sin väg till acceptans och ägarskap.

På våra HR-mässor ägnar vi ett pass till hur vi på Tuff ledarskapsträning stöttar företag genom förändringar och är du HR-chef/partner är du varmt välkommen till oss.

LÄS MER OM HR-MÄSSAn + ANMÄLAN

Förändringsledning

Dela detta: