Samarbete is da sh*t | Tuff Ledarskapsträning

Karin Tenelius Karin Tenelius 30 augusti, 2018

Förutom att vi gillar att bidra till att andras samarbete i ledningsgrupper och projektteam fungerar har vi själva börjat utveckla samarbeten åt alla möjliga håll. Vi har ramlat på små, visionära företag som är lika specialiserade och nördiga som vi fast på ett annat verksamhetsområde. Gemensamt för dem är att de har liknande värderingar, samma syn på hur arbetsplatser ska fungera och därigenom en förmåga att dra till sig riktigt skickliga och passionerade yrkespersoner.

Trots att vi erbjuder helt olika tjänster till inköpare i större organisationer, har vi upptäckt att vi kan bidra ännu mer till våra kunder om vi ibland går ihop och samarbetar över branschgränserna.

Konkret har det lett till att vi har startat ett samarbete med Fondia, enligt oss en ubercool affärsjuridikbyrå. Under parollen ”We law your business” har de framgångsrikt utmanat en hel bransch, störst är de i Finland där de startade, men är nu på stark frammarsch i övriga Norden. Fondia och Tuff inbjuder gemensamt till effektiva HR-seminarier där Fondias arbetsrättsjurist klargör de nya föreskrifterna om den psykosociala arbetsmiljön, och vi lär ut hur man får ordning på dysfunktionella arbetsklimat på mycket kort tid. 

I början av veckan fick vi höra från professor Kjell A Nordström – vi hörde honom faktiskt live – att områden utanför Stockholm är framtida skräpytor. Vi håller inte med, vi gillar landsbygden och är ute i olika kommuner nästan varje vecka. Det är även våra nya samarbetspartners HappyR, Hello Future och Kraftfull Kommunikation. I vår åker vi allihop på turné ihop och besöker fem olika landsändar för att sprida kunskap om våra innovationer, som alla är beprövade i kommunala sektorn. HappyR har ett digitalt rekryteringsverktyg som inte bara effektiviserar alla rekryteringsprocesser, utan också påskyndar integrationen av nyanlända och minimerar risken för diskriminering. Hello Future är ett skellefteföretag som hjälper kommuner att möta medborgarnas krav på nya digitala sätt att kommunicera. Kraftfull Kommunikation är den lilla byrån med spetskompetens på strategisk positionering av besöksmål. Förutom att de alla är i framkant på sitt område, gillar att uppfinna nya lösningar, så drivs de av viljan till att bidra till samhällsförbättring. Vi trivs ihop!

Är du intresserad av att vi kommer till ditt företag/organisation, kontakta oss på info@tuffledarskapstraning.se eller ring oss på 08-446 16 20. 

Dela detta: