Praktik i självledarskap? | Tuff Ledarskapsträning

Karin Tenelius Karin Tenelius 31 augusti, 2018

Förra veckan hade vi vår första praoelev någonsin på Tuff.

Lukas, som går i nian blev snabbt allas favorit när han kastade sig in i alla arbetsuppgifter, hade så lätt att lära och löste avancerade problem bättre än vi själva skulle gjort. Trots sin stora datavana hade han aldrig varit i kontakt med Officeprogrammen, men efter tio minuter var han kompis med Excel.
Mot slutet av perioden ingick det att Lukas skulle göra en intervju med mig, så vi satte oss ner tillsammans.

– Det här blir ju inte en professionell intervju, varnade Lukas innan vi började.

Jag har under åren blivit intervjuad om vår verksamhet vid en mängd tillfällen både av professionella journalister och av högskolestudenter, men Lukas intervju med mig kvalade omedelbart in bland mina topp fem och här är den sekvens som gjorde att jag nästan grät av lycka:

Lukas:  På min förra praoplats, som var på ett café, där sa de hela tiden åt mig vad jag skulle göra. Här på Tuff fick jag inga instruktioner utan bara beskrivet vad som behövdes, och sen fick jag lösa problemen själv. Det var mycket roligare!
Och att jag fick en massa olika jobb där jag kunde planera som jag ville med här -med mycket mera frihet. Jag tror jag fick mycket mer gjort än om ni skulle ha sagt åt mig vad jag skulle göra.

Jag tror jag fick mycket mer gjort än om ni skulle ha sagt åt mig vad jag skulle göra.

Lite stolt över en arbetsplats där också en tonåring upplever skillnaden!

Var med på vårt seminarium om omvärldsbevakning ”Vad händer därute?” där vi berättar vad som händer i världen angående organisation och ledarskap. Vad ska man läsa, vilka ska man följa, hur kan man göra om man själv vill gå mot en ökat medarbetarstyre och behöver mer information. Kontakta gärna oss så hjälper vi dig på info@tuffledarskapstraning.se eller tel. 08-446 16 20.

Self management – införande

Seminarium Vad är det som händer därute?

Utbildning i self management för HR och ledning

Dela detta: