Kvinnligt företagande i Bukarest | Tuff Ledarskapsträning

Karin Tenelius Karin Tenelius 30 augusti, 2018

Jag är just hemkommen från Bukarest efter att ha medverkat som talare på ett stort evenemang för företagande kvinnor. Jag har inte varit i Rumänien sen jag tågluffade 1983 – på Ceausescu-tiden alltså – och även om det är en påtaglig förändring så är det inte sådär galet stor skillnad som man till exempel upplever i Warsawa. Mötena med rumänskorna bekräftade också att man inte riktigt kommit loss i Rumänien. Det behövs mer förändring och det behövs företagare av alla slag för att bidra till den förändringen. Som företagare har man dock urusla villkor och inget stöd ifrån staten alls.  

Cristina Chiriac, som initierat, organiserat och finansierat hela satsningen berättade att det behövs stöd, framförallt stöd för företagande kvinnor och unga människor med nya idéer. Coaching och ledarskapsträning efterlyses. 
Svenska Yvette Larsson, som också talade på konferensen, har startat ett projekt för svensk-rumänskt utbyte för att stödja den här processen. Här kan man läsa mer om hennes initiativ.

Drygt 24 timmar i Bucharest satte igång mycket tankar och idéer… 

För er som undrar över vad som händer i andra delar av världen (här i Sverige exempelvis) har vi seminariet ”Vad är det som händer därute?”. Anmälan sker nedan:

Seminarium Vad är det som händer därute? 

 

Dela detta: