Kan man älska den offentliga sektorn? | Tuff Ledarskapsträning

Karin Tenelius Karin Tenelius 30 augusti, 2018

Jag minns tydligt ett tillfälle för längesen då en god vän till mig, i en diskussion om vårt gemensamma favoritämne: organisationer, dess uppbyggnad och ledarskap, spontant utbrast: Jag älskar offentlig sektor! Kommer att tänka på det nu när vi i förra veckan hade premiär för vår kommunturné och träffade representanter från flera kommuner i Värmland.

Vi diskuterade digitalisering, rekrytering och nya arbetssätt under en förmiddag i Karlstad och sällan har jag upplevt så mycket förändringsvilja, nyfikenhet och inte minst otålighet av karaktären: framtiden borde vara här nu!

Knappt hade vi kommit hem förrän vi dagen därpå, hade nöjet att träffa förändringsledare och andra förändringsbenägna från Nacka Kommun som redan är igång och vill utveckla radikalt nya arbetsformer. Helsingborg vill ha med oss på en stor nätverksträff i sitt förändringsarbete och i fredags sa Jönköping att de verkligen hade sett nytta av våra pilotdagar av chefsträning, och Skellefteå vill gå vidare och vässa förutsättningar för att annat, mer involverande ledarskap. 

Det som är så givande med vårt arbete med kommuner är att vår metodik kan användas på många sätt: cheferna blir mer involverande och team- och medarbetarorienterade, arbetsmarknadsenheten kan bli supervassa på att stötta arbetssökande med metodiken Arbetsmarknadscoaching, arbetsklimat kan utvecklas på t ex skolor och då brukar intresset för att träna lärarna i ett coachande förhållningssätt komma som ett brev på posten. Omvårdnadspersonal som t ex boendestödjare – där uppdraget innebär att utveckla mer självständighet hos de stöttar – har stora resultat med metoden Stärkande Dialog.

Inget fel med coola start-ups som vill jobba ohierarkiskt eller våra storkunder i finansbranschen som ger sig ut på modiga förändringsresor mot ett mer involverade arbetssätt: men att få arbeta långsiktigt tillsammans med kommuner med alla de utmaningar som finns med integration, sysselsättning och arbetsmarknadsfrågor, generationsväxlingar med medarbetare, skolverksamhet som expanderar snabbt, det är ett alldeles extra kärt privilegium.

Vill du komma i kontakt med oss? Maila oss på info@tuffledarskapstraning.se eller tel. 08- 446 16 20. 

Tuff ledarskapsträning steg 1

tuff ledarskapsträning steg 2

Grupputveckling

Ledningsgruppsutveckling

Dela detta: