Går empati att lära ut? | Tuff Ledarskapsträning

Karin Tenelius Karin Tenelius 30 augusti, 2018

Katarina Stolt Simfors, distriktsläkare i Jönköping skriver i sin krönika i Dagens medicin (5/5-17), ”Hur ska vi lära ut den empatiska besvärligheten?” om empati. 

Ja, går empati att lära ut? Utan att göra anspråk på någon sanning är jag böjd att tro det. Och jag tror att empatin utvecklas genom att träna förmågan att lyssna. Efter mer än 20 års erfarenhet av att ha tränat en mängd olika yrkeskategorier vet jag hur eftersatt förmågan att lyssna är, och hur mycket empati som utvecklas när man på djupet tar del av en annan människas värld.

Alla vet att vi ska lyssna, vi tror att vi gör det men vi kan inte – för vi har inte tränat på det.

Även introverta människor med fallenhet och stora öron har potential att lyssna bättre. Jag säger det igen och igen: det finns hur mycket som helst av de resultat vi önskar oss att få, om vi tränar oss i att lyssna, empatisk förmåga och styrkande bemötande ett av de resultaten. I våra program kan du träna verklighetstrogna rollspel, du får mycket feedback och kommer att hitta nya och bättre sätt att hantera de utmaningar och problem du brottas med.

Vill du höra mer om vad vi kan erbjuda, kontakta oss på info@tuffledarskapstraning.se eller på tel. 08-446 16 20. 

Tuff ledarskapsträning steg 1

Tuff ledarskapsträning steg 2

Dela detta: