Vi tränar chefer och ledare i de förhållningssätt och förmågor som behövs för att leda involverandeVi skiftar också samarbetsklimat från icke-fungerande till en öppen, tillitsfull kultur. Sedan 2003 har vi arbetat med hundratals organisationer i näringsliv och offentlig sektor, i Sverige och runtom i världen. 

Vi arbetar med organisationer av olika storlek i många olika branscher. Från mindre företag till globala koncerner i Sverige och utanför Sverige. Många kommuner, regioner och myndigheter väljer att arbeta med oss, ofta under flera år för att på riktigt kunna förändra samarbetskultur och arbetssätt.

Hur Tuff ledarskapsträning har påverkat ledarskapet på självstyrda IT-bolaget Beetroot (eng)

Sagt av våra kunder:

”Vi sökte en samarbetspartner som inte bara säger det de tror att vi vill höra, utan iställetvågar ställa krav på våra ”beställningar”. Konsulternas höga ambitionsnivå innebär att de inte godtar symtomlösningar. De vågar utmana genom att adressera grundorsaken, trots attdet innebär en potentiell risk att förlora uppdraget. Det inger inte bara respekt förkonsulternas kompetens, men också en trygghet som beställare. Tillsammans hittar vi denlösning som verkligen gör skillnad. Konsulternas kompetens, erfarenhet och mod gör att vi inte duckar för det svåra. Samarbetet med Tuff ledarskapsträning genomsyras av en utforskande dialog, där svåra frågor hanteras varsamt och nya frågor möts med nyfikenhet. Parallellt med att vår organisation lär sig mer om sig själv och sin omvärld, följer Tuff med i vår utveckling. Inte sällan lär vi oss tillsammans, i långa projekt som justeras allteftersom vi rör oss. Förutsättningarna för ett sådant samarbete är prestigelöshet och förtroende – och så känner vi i dialogen med Tuff Ledarskapsträning. Tuff ledarskapsträning förmedlar vikten av rak och tydlig kommunikation, i kombination meden stor dos ödmjukhet och respekt. Kanske är det också receptet på framgång överlag?”
– Elinor Oberger, tidigare ansvarig för ledarutveckling, Folksam

”Vi uppskattar Tuff Ledarskapsträning för de resultat som kommer av träningen. Resultat från utbildningen är bland annat att man vågar ta tag i saker som är obekväma och har verktyg för svåra samtal eller för att skapa samsyn när alla inte drar åt samma håll. Vi hör från chefer att det händer någonting i varje individ när man går den här utbildningen. Ingen går oberörd från de här dagarna. Man får nya insikter om sig själv och vad man behöver utveckla som chef. Träning, inte teorier, ger resultat.”
Ejja Häman Aktell, chef på Äldreomsorgsförvaltningen i Skellefteå Kommun

”Det här är bland det bästa jag gått på. Jag har aldrig upplevt att en ”utbildning” har levt med mig på det sätt som den här har gjort. Jag har lärt mig att lyssna helt och hållet, att inte skynda i samtalet och att låta den andra prata klart. Det har varit himla användbart. Det känns som att man faktiskt hör människan nu. Men det som jag upplevt som det allra bästa, det är att ta tag i laddade/infekterade frågor. Det har fört mig och mina personalgrupper framåt jättelångt. Det är super. Utbildningen har gett mig och mina kollegor ett helt annat sätt att tänka på. Tack! Resultaten visar att syftet o målen är uppfylla. Ökad förmåga att kommunicera, vara coachande ledare, skapa delaktighet och effektivitet i synnerhet, men även andra mål.”
Kerstin Degervall, Enhetschef Omsorgen, Hallstahammars Kommun

Kursutvärderingar

 

Några av våra kunder:

 • “Vi skulle aldrig kunna ha den tillväxttakten vi haft med en traditionell, hierarkisk struktur. Vi har inga chefer. Tuff hjälper oss med mer klarspråk i kulturen.  ”
  — Andreas Flodström, grundare Beetroot
 • “Värdefull för samtalen mellan medarbetare och chefer. Små enkla medel som gör STOR skillnad. ”
  — Anneli Jansson, marknadschef, PRI
 • “Vi hade utmaningar med ett klimat i ledningsgruppen som präglades av artighet och att hålla med varandra. Tuff-konsulten var med oss under två dagar och hjälpte till att skapa en tillräckligt trygg miljö för att kunna prata om dessa saker och erkänna hur vi alla bidragit till att hamna där. I den öppna atmosfär som skapades kunde vi få hjälp med vad som behövdes göras för att få det klimat vi ville ha.”
  — Anton Grip, If P&C Insurance
 • “Vi gick från kaos och ovilja till samarbete och lust/vilja att gå till jobbet. Att jobba har återigen blivit roligt på alla plan och vi har blivit en friskare arbetsgrupp där alla har ett ansvar och jag som chef låter de utvecklas och inte curlar bort dem, vilket gör att all personal får använda sina egna resurser. Jag som chef har fått mycket mer tid att reflektera och kan fokusera mer på utvecklings-/förändringsarbete. Årets medarbetarsamtal var mer utvecklande och coachande vilket märks på hela enheten. Vi har blivit ett vi på riktigt.”
  — Åsa Lundborg, Norra Stockholms psykiatri
 • “Ni lyckas få alla att känna sig sedda och hörda och sätter fingret med otrolig pricksäkerhet på varje individs utmaningar. Imponerande!”
  — Henrik Viklund, Gruppchef, Folksam, kursdeltagare Steg 1
 • “En ökad insikt om hur coacha mm och vilka fallgropar man har. Ger nya möjligheter i ledarskapet. Bra att köra övningarna "in i kaklet". ”
  — Gun Tranström, områdeschef, Skånes universitetssjukhus
 • “Ni är helt fantastiskt duktiga!”
  — Johnny Hellgren, Arbetslagsledare/Programansvarig, Fridegårdsgymnasiet
 • “Dom har en förmåga att skapa ett klimat där alla vågar testa, utmana sig själva. ”
  — Maria von Witting, Chef, Karolinska Institutet om kursledarna
 • “Deras jordnära approach landar extremt bra hos mig. De praktiska exemplen och förmågan att upptäcka exakt vad som hindrar någon från att leda effektivt är utöver vad jag har sett på någon av de många hot-shot ledarskapsutbildningar jag har deltagit i under min karriär.”
  — Patrik Ahlbäck, Vice President, Inköp och logistik på Paroc Group, Finland
 • “Många tankeställare och på det praktiska verktyg. Jag har fått fatt på mina styrkor och utvecklingsområden, och har fått börja utmana dem som jag redan känt till. Mycket praktiskt användbar kurs och kommer rekommendera andra att gå!”
  — Erica Nordström, managementkonsult, Vergenta, Sverige
 • “Detta är helt annorlunda än traditionell ledarskapsträning! Det är en 'avlärande', transformerande upplevelse som är perfekt för att ge ledare ett nytt sätt att vara, redo för framtiden.”
  — Kate Scammell-Anderson, affärsstrategidesigner, Distinct Position, England