Nyhetsbrev maj 2016

 

Tuffa Nyheter

Tuff Ledarskapsträning Hej!

I skrivande stund är jag på väg till Barcelona för att vara med på vårt populära seminarium ”Sluta motivera dina medarbetare!” som för första gången leds på spanska av Tuff-tränaren Eva Vilella. Efter att ha genomfört vår ledarskapsutbildning på engelska i Amsterdam några gånger har vi också fått ett stort intresse från Finland och just Barcelona, där seminariet fylldes rekordsnabbt. I höst ger vi kursen på spanska för första gången. Vårt frukostseminarium om motivation ges även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mer info och anmälan här.

Arbetsmiljö är högaktuellt givet den nya lagstiftningen som du kan läsa mer om här. Varje vecka träffar vi arbetslag, ledningsgrupper eller en hel avdelning som har kört i diket och behöver akut hjälp med att skifta sitt arbetsklimat så att det blir fungerande. Känner du igen problemet? Med vår tjänst Samarbetscoaching hinner du få bukt med klimatet redan före sommaren. Läs mer om vår tjänst Samarbetscoaching här.

/Karin Tenelius

(P.g.a. uppdatering i vårt mailsystem kan din mailadress, trots tidigare avregistrering från vårt nyhetsbrev, råkat komma med i detta utskick. Vi ber i så fall om ursäkt för det! Avregistrera dig igen så kommer du inte att få fler utskick framöver.)

Från nattsvart arbetsmiljö till kreativ arbetsglädje

Priset är högt för en curlande chef, och en dag blev det på tok för högt för Åsa Lundborg, som en morgon vaknade döv på ena örat och förstod att en förändring måste till. Hon var chef för en avdelning i ett kaotiskt läge, med en otrygg stämning, underbemanning och hög sjukfrånvaro. På några månader lyckades hon skifta klimatet med hjälp av Tuff Samarbetscoaching. Klicka här för att läsa hela artikeln.

The Human Element - en kurs i självkänsla och självkännedom

Man talar ofta om att självförtroende inte är detsamma som självkänsla. Det stämmer, att förbättra ett självförtroende är ganska enkelt. En stukad eller lite nedsatt självkänsla däremot – hur gör man med den? Hur skaffar man sig god självkännedom? Går det att bli proffs på sig själv?

”The Human Element har givit mig större självinsikt och samtidigt ett mer ödmjukt förhållningssätt gentemot mig själv. Den bästa present jag kunnat ge mig själv!”

Läs mer om kursen här.

Spännande seminarieserie om de nya strömningarna

Tre seminarier som sammanfattar och reder ut begreppen i den starka strömningen/trenden som handlar om”självstyrande team”, agilt ledarskap, medarbetarstyrning, TEAL (Frederique Laloux) eller vad man nu väljer att kalla det. Tuff Ledarskapsträning har experimenterat med och provat de här idéerna under många år och våra träningsprogram är framtagna som ett resultat av de experimenten. Det gör av vi har bred och djup erfarenhet av ämnet. Mer info, aktuella datum och anmälan här.


Grupputveckling

Har du en grupp som kanske har fastnat i ett lite avvaktande och artigt klimat? Där man inte har öppna konfikter men där det heller inte finns riktig samhörighet och trygget. Då kan vår grupputveckling vara något för er. Vi har på senare tid gjort många skräddarsydda insatser där vi lotsar grupper till ett klimat präglat av trygghet och öppenhet. Ett klimat där man vet var man har varandra och vågar ge varandra rak och ärlig feedback när det behövs. Att man inte blir rädd och duckar när små eller stora konflikter dyker upp eftersom man i grupputvecklingen lagt en grund av förtroende och respekt och har konfliktverktyg redo. Läs mer här.

Släpp kontrollen och glöm all vanlig säljteknik!

"Allt för ofta väcker en säljsituation motstånd, irritation, misstänksamhet och en känsla av att inte alls bli sedd, hörd eller förstådd. Jag känner själv att jag ofta blir tveksam till att köpa något som jag egentligen är intresserad av, bara för att jag inte helt litar på att säljaren vill mig väl, har mitt bästa för ögonen. Det gäller både Business to Business och försäljning till mig som privatperson." Läs Tuff-tränaren Therese Wallins blogginlägg om den minst omsatta men mest effektiva säljtekniken. Klicka här för att läsa blogginlägget.

Till sist, två tips

"What Project Aristotle has taught people within Google is that no one wants to put on a ‘‘work face’’ when they get to the office. No one wants to leave part of their personality and inner life at home. But to be fully present at work, to feel ‘‘psychologically safe,’’ we must know that we can be free enough, sometimes, to share the things that scare us without fear of recriminations. We must be able to talk about what is messy or sad, to have hard conversations with colleagues who are driving us crazy. We can’t be focused just on efficiency."

Egentligen vet vi alla det redan men det kan vara bra att få det bekräftat igen. Bra prestationer individuellt och i team kräver ett tryggt och bra samarbetsklimat. Det är det som är viktigast. Det kom t.ex. Google fram till i sin strävan att urskilja vad det är som gör ett team effektivt. Läs i The New York Times om Googles projekt Aristotle. Klicka här för att läsa artikeln.

Samma sak säger också Margaret Heffernan i detta inspirerande TED-prat. Klicka här för att se videon.

Vår uppgift är att hjälpa ledare, företag och organisationer att upptäcka och införa ett nytt och bättre sätt att arbeta. Vi är experter på ett slags ledarskap som åstadkommer verklig förändring hos människor, förändring som leder till bättre resultat i företag och organisationer. Att träna är mycket tuffare än att lära sig teori. Att omsätta sina nya förmågor och våga driva en förändring är ännu tuffare. Och det kanske svåraste och tuffaste en chef kan göra är att utöva ett coachande ledarskap, att fullt ut lita på sina medarbetares kapacitet. Det är därför vi heter Tuff Ledarskapsträning.

 

www.tuffledarskapstraning.se
Tel: +46 8 446 16 20 Mail:
info@tuffledarskapstraning.se