Tuff nyhetsbrev juni 2015

 

Tuffa Nyheter

Hej!

Våren går nu över i sommar och när vi på Tuff sammanfattar halvåret ser det ut så här:

  • Fler och fler upptäcker hur effektivt det blir när man beställer en Tuff-coach till sin arbetsplats en halvdag, den tjänst vi kallar Tuff Skugga. Vi ”fjärrskuggar” också chefer på norska arbetsplatser via Skype vilket fungerar utmärkt på enhetsmöten och medarbetarsamtal. Mer om Tuff Skugga här.

  • Vi har fått förnyat förtroende att leverera tjänster till Stockholms Läns Landsting genom att återigen i stark konkurrens bli en utvald leverantör.

  • För att utveckla feedbackkulturer på flera arbetsplatser har vi fördjupat våra kunskaper om verktyget Core Quality Quadrant, använt det i olika former och träffat upphovsmannen Daniel Ofman vid flera tillfällen. Minnesvärt var när vi var med ett av våra kundföretag på deras kick-off i Rom och lärde 150 personer att reflektera över sina starka sidor, fallgropar, utmaningar och ”allergier” under en hel dag.

  • Det var ett privilegium att få träna coachande förhållningssätt med föreningen Ung Cancer. Vi blev väldigt tagna och berörda av hur de stöttar unga människor som drabbats.

  • Att det är ständiga förändringar överallt på svenska arbetsplatser är ingen nyhet men vi blir glada när vi får vara med från början och bidra till att kommunikationen fungerar bättre och att de allvarligaste fallgroparna undviks. Det är förstås mycket mer tillfredsställande än när vi blir anlitade för att städa upp i förödelsen efter en illa genomförd förändringsprocess. (Det finns mer att läsa om förändringsledning längre ner i nyhetsbrevet.)

Vi ser redan nu att hösten kommer bli intensiv så dröj inte med att kontakta oss om du har tankar och planer på utveckling, så att vi kan planera i tid.

Det är snart sommar på riktigt och vi önskar dig en urkopplad, avkopplande och inte så uppkopplad ledighet, så att sommaren blir den där tiden för återhämtning som vi drömmer om. Ha en riktigt skön sommar tills vi hörs i höst!
/Karin Tenelius

Nu har vi en engelsk hemsida!

Känner du någon icke svensktalande som kan vara intresserad av vad vi har att erbjuda? Tipsa i så fall gärna om vår nya engelska hemsida: www.tuffleadershiptraining.com. Vi har även en engelsk Facebooksida: www.facebook.com/tuffleadershiptraining.

Chefer leder inte som de tror

"Cheferna tror att de coachar och ger återkoppling men i själva verket sysslar de flesta med att informera och instruera utifrån sitt eget tänk. Det visar ny forskning från KTH."

Här är en intressant artikel som bekräftar det vi ser varje dag ute på svenska arbetsplatser. Väl värd att läsa! Klicka här för att läsa artikeln.

Tuff i Nederländerna

Som vi tidigare berättat har vi startat Tuff Leadership Training i Nederländerna. Från och med i höst erbjuder vi Tuff ledarskapsträning - Steg 1 på engelska i Amsterdam. En del av våra kunder här hemma har upptäckt möjligheten att skicka ner engelskatalande chefer som jobbar här i Sverige. Klicka här för aktuella kursdatum.

Vem känner du i Nederländerna som borde få veta om Tuff? Länka gärna till vår nya holländska hemsida: http://tuffleadershiptraining.com/nl/


Tuff säljträning

Att sälja komplexa tjänster kräver en helt annan nivå på kommunikationen än vad den traditionella säljdialogen kan nå. För att utveckla det kan säljare behöva tuff träning och nya förhållningssätt till sitt säljarbete. Framförallt handlar träningen om att lära sig att lyssna på ett helt nytt sätt. Mer info och anmälan här.

Se här vad Malin Backman, kundansvarig på Balansekonomi, säger om säljträningen:

Vi har även ett kostnadsfritt frukostseminarium om hur man får effektivare säljare och säljteam. Info och anmälan här.

Intervju med vår THE-kursledare Eva

Flera av Tuffs tränare leder förutom steg 1 och steg 2 också The Human Element. Eva Vilella är en av dem. Kursdeltagarna brukar uppskatta hennes förmåga att ge tuff, rak feedback med stor empati och enkelhet. Vi lät Eva svara på några frågor om hur det är att vara THE-ledare och vad som skiljer Tuffs THE från andra leverantörers. Läs intervjun här.

Förändringsledning

Att genomföra förändringar, stora som små, har sina utmaningar. Långt mer än hälften av alla större förändringar, såsom sammanslagningar av företag och avdelningar, nedskärningar eller kompetensväxling, misslyckas och får konsekvenser som är både kostsamma och tidskrävande. På Tuff coachar vi ofta chefer och ledare som kämpar med detta. Läs våra tips här.

Funderar du på att gå en kurs hos oss?

Vi vill uppmana dig som funderar – dröj inte för länge med att anmäla dig, programmen fylls nu väldigt fort. Eftersom vår Steg 1 i september i Stockholm blev fullbokad har vi idag lagt in ytterligare ett kurstillfälle den 10-11/9 + 7-8/10. Info om våra utbildningar här.


Till sist…ett litet videotips

Många av våra kunder är globala och har team utspridda över flera kontinenter. Så här kanske man ofta upplever det att ha möten via telekonferens. :) https://www.youtube.com/watch?v=DYu_bGbZiiQ

Vi på Tuff önskar er alla en skön sommar!Vår uppgift är att hjälpa ledare, företag och organisationer att upptäcka och införa ett nytt och bättre sätt att arbeta. Vi är experter på ett slags ledarskap som åstadkommer verklig förändring hos människor, förändring som leder till bättre resultat i företag och organisationer. Att träna är mycket tuffare än att lära sig teori. Att omsätta sina nya förmågor och våga driva en förändring är ännu tuffare. Och det kanske svåraste och tuffaste en chef kan göra är att utöva ett coachande ledarskap, att fullt ut lita på sina medarbetares kapacitet. Det är därför vi heter Tuff Ledarskapsträning.

 

www.tuffledarskapstraning.se
Tel: +46 8 446 16 20 Mail:
info@tuffledarskapstraning.se