Nyhetsbrev aug 2014

 

Tuffa Nyheter

Hej!

Hoppas du har haft en skön sommar. Vi på Tuff har fått en riktig rivstart på hösten. Våra frukostseminarier fram till jul är i stort sett fullbokade och kurserna välfyllda. Vi ser ett stort behov och efterfrågan av ett nytt ledarskap som verkligen fungerar. Vi har redan hunnit med en tur till Kina med feedbackträning för kinesiska chefer, flera aktiviteter med tema förändring hos våra uppdragsgivare och en tredagars intern konferens där en stor del av tiden gick åt till att fortsätta träna våra konsulter. Vi har också börjat träna upp några nya konsulter då vi behöver bli fler för att möta efterfrågan. Vi önskar dig en innehållsrik höst och välkomnar dig givetvis att kontakta oss om behov uppstår i din organisation.


5 tuffa tips inför hösten

Tuff-tränaren Carl Erik Herlitz fick frågan av en tidning att, som avslutning på en intervju, komma med fem tips på hur man kan få det bättre i sitt ledarskap och i sitt team. Tipsen är svåra att genomföra i början, givet hur starka våra vanor är, men med träning leder de till stora och många gånger oväntade resultat.

1. Sluta att försöka lösa och tänka ut allt själv, lägg istället ”problemen” och ansvaret i gruppen.

2. Börja era möten med frågan ”Vad är mest angeläget för oss att prata om idag, vad behöver vi använda det här mötet till?”

3. Låt medarbetarna organisera om allt som de inte är nöjda med, till exempel schemaläggning och mötesformer. Det är ändå de som ska leva med strukturerna.

4. Agera på alla signaler om missnöje, betänkligheter eller oenigheter. Det som är svårast att prata om är också det som är allra viktigast.

5. Sluta argumentera och börja lyssna! Det är mycket viktigare för alla att bli hörda än att få det på just sitt sätt.  

Om du eller någon i er organisation är intresserad av att bli skicklig på det här eller om det är något annat vi kan göra för er så är det bara att höra av sig.

Matnyttig halvdag om lean/agilt ledarskap och motivation

Vi bjuder in dig som är företags- och verksamhetsledare till en matnyttig och intensiv förmiddag om lean/agilt arbetssätt och om hur du kan göra för att få mer motiverade och engagerade medarbetare. Halvdagen ges i Göteborg 21/11 och Stockholm 12/11. Max tjugo deltagare. Deltagande är kostnadsfritt men sker i mån av plats. Mer info och anmälan här.

Dans och icke-hierarkiskt ledarskap

Vad har dansgruppen Bounce gemensamt med vår syn på effektivt ledarskap? Läs Tuff-konsulten Mette Herlitz blogginlägg här.

Tuff medarbetarutbildning

På efterfrågan av våra kunder lanserar vi nu en öppen tvådagars kurs för medarbetare. Målgruppen är medarbetare som har chefer som gått Tuff ledarskapsträning – Steg 1. Syftet är att medarbetaren utvecklar det egna ledarskapet och tränar förmågor och förhållningssätt som bidrar till en coachande kultur med hög grad av kommunikation och öppenhet. Mer info och anmälan här.


Boktips

Om du gillar att läsa böcker om ledarskap och är intresserad av hur du kan göra för att inte vara så mycket som en ”förälder” i ditt ledarskap så vill vi verkligen rekommendera Frederic Lalouxs bok Reinventing Organizations. Boken är gedigen, praktisk och lite radikal. :)

Gå en kurs i höst?

Alla höstens och vårens öppna kurser finns på vår hemsida. Vi skräddarsyr även interna ledarskapsprogram, chefscoaching och seminarium på företag. Välkommen att delta i något program eller beställa en Tuff-tränare till din arbetsplats.

Populära frukostseminarier och HR-mässor

Vi fortsätter att ge frukostseminarier om motivation och feedback i Stockholm, Malmö och Göteborg och har även minimässor för dig som jobbar inom HR.
Minimässa för HR
Seminarium om motivation
Seminarium om feedback

Ha en riktigt bra höst!


Vår uppgift är att hjälpa ledare, företag och organisationer att upptäcka och införa ett nytt och bättre sätt att arbeta. Vi är experter på ett slags ledarskap som åstadkommer verklig förändring hos människor, förändring som leder till bättre resultat i företag och organisationer. Att träna är mycket tuffare än att lära sig teori. Att omsätta sina nya förmågor och våga driva en förändring är ännu tuffare. Och det kanske svåraste och tuffaste en chef kan göra är att utöva ett coachande ledarskap, att fullt ut lita på sina medarbetares kapacitet. Det är därför vi heter Tuff Ledarskapsträning.

 

www.tuffledarskapstraning.se
Tel: +46 8 446 16 20 Mail:
info@tuffledarskapstraning.se