Vårnytt från Tuff

Nyhetsbrev april 2015Tuffledarskapstraning_nyhetsbrev

Här på Tuff arbetar vi nu de sista timmarna innan påskledigheten tar över och bjuder oss alla på ett par dagars välförtjänt vila.

Många av oss summerar våren så här långt. Kommer vi hinna i mål med de aktiviteter och initiativ vi föresatte oss vid nyår? Än finns det tid att ta tag i de där föresatserna – påsken kom tidigt i år, april, maj och juni ligger ännu framför oss. Vilka saker skulle du och din organisation vilja ta tag i innan sommaren är här? Slå oss gärna en signal, eller skicka ett mail, så planerar vi tillsammans.

Tuff säljträning

Tuff har lanserat en serie kurser för att förbättra kultur och resultat inom sälj. Grunden är som alltid att träna ett coachande förhållningssätt. Vi erbjuder ett alternativt sätt att se på säljprocessen som gör det lättare att förstå kundens beslutsprocess. Tuff säljträning är ett tvådagarsprogram där säljarna tränas i kunddialog och i att klarlägga grunderna till sin egen motivation inför säljuppgiften. Dessutom ger vi kurserna Tuff ledarskapsträning för säljledare och Tuff Säljkultur. Säljledningskursen syftar till att träna dem som är satta att leda och coacha säljare. Tuff Säljkultur tar ett helhetsgrepp på säljorganisationen. Där arbetar vi med hela gruppen för att främja en positiv säljkultur.

I början av mars gav vi kursen Tuff Säljträning för första gången. Ett tiotal deltagare från fem olika organisationer vacklade ut från träningen med en mängd nya insikter om hur de egentligen lyssnar. Effekterna har inte låtit vänta på sig: ”Kunderna får vara mer aktiva i mina samtal”, ”jag har blivit mycket bättre på att ”vara där” – och att vara där kunden är”, är några av de resultat som säljarna har berättat om efteråt. Lyssna här på vad Malin Backman, kundansvarig på Balansekonomi, säger om träningen.

4-5 juni är nästa tillfälle för säljträning – info och anmälan här.

Tuff i Europa

Holland-TulipsStyrkta av fjolårets många utlandsuppdrag etablerar vi nu Tuff ledarskapsträning i Europa.  Tanken är att organisationer i Europa lätt ska kunna flyga in medarbetare till våra kurser, och att de internationella kunder vi arbetar med ska få en enklare tillgång till våra kurser. Från och med i höst finns därför TUFF Leadership Training Step 1 i Amsterdam. Nederländerna är valt utifrån sin strategiska placering i Europa och utifrån holländarnas öppenhet inför nya idéer och metoder. Under våren har vi informationsseminarier i Amsterdam/Haag riktade till företag som är intresserade av hur vi arbetar.

Speciellt riktat till HR

Arbetar du med HR-relaterade frågor? Är du HR-chef eller HR-partner? Då är vår HR-minimässa troligtvis något för dig. Vi bjuder på en intensiv och givande halvdag fylld av seminarier med praktiska tips och råd och beskrivningar av vårt utbud. Nästa minimässa går av stapeln på Scandic Rubinen i Göteborg den 17 april. Deltagande är kostnadsfritt. Mer info och anmälan här.

Den 24 april kan ni som finns i området runt Uppsala besöka oss på HR-dagen 2015 på Uppsala Konsert & Kongress, där vi är en av ett 20-tal föreläsare/utställare. HR-dagen är kostnadsfri och antalet besökare är begränsat till 150 deltagare. Mer info här.

Dags för nästa Steg? Hur du växlar upp ditt coachande ledarskap.

20140812_0668I Steg 2 (att leda grupper) handlar det om bli riktigt skicklig på, och trygg med, att leda grupper så att de blir effektiva, kreativa och självgående. För att detta skall hända krävs alltid två saker: att gruppen tar gemensamt ägarskap för uppgiften och att arbetsklimatet är öppet och tryggt. I Steg 2 tränar du praktiskt de förmågor och förhållningssätt som behövs för att kunna stötta dina grupper att bli självgående och öppna. Mer info här.

Tuff pratar platta organisationer i radio

Nyligen medverkade Tuffs Karin Tenelius i P1:s Kropp & Själ. Ämnet var vår relation till auktoriteter. I slutet av programmet finns intressanta inslag om helt platta organisationer. Lyssna på programmet här.

Medarbetarträning

Vi märker att efterfrågan på träning i coachande förhållningssätt för medarbetare ökar mer och mer från chefer som gått steg 1 och som vill få en rejäl ”skjuts” i utvecklingen av en coachande kultur på arbetsplatsen. Vi kommer gärna till din arbetsplats och tränar dina medarbetare. Läs mer här.

Glad Påsk önskar vi på Tuff Ledarskapsträning!