Coachande ledarskap för lärare

Kursdatum:

Stockholm:

Vi erbjuder lärarutbildning internt, antingen hos er eller i våra egna lokaler i Stockholm. Kontakta oss för mer information.

Coachande ledarskap för lärare

Coachande ledarskap är ett effektivt, tydligt och praktiskt ledarskap. Utbildningen kommer ge dig verktyg och förhållningssätt för bättre kommunikation med elever, föräldrar, kollegor och skolledning och vänder sig till dig som vill utvecklas som lärare, oavsett om du är ny i din lärarroll eller mer senior och erfaren. 

Coachande ledarskaps för lärareGenom  träningen kommer du att upptäcka:

  • Hur du kan få dina elever att ta mer ansvar, ta ett ägarskap för sina uppgifter så du slipper vara den som löser alla problem och kontrollera att saker blir gjorda
  • Hur du kan motivera och stärka dina elever
  • Hur du kan coacha elever som tappat gnistan och inte vill någonting
  • Hur du kan ha feedbacksamtal som är effektiva och ger bestående resultat
  • Vilka dina personliga styrkor och fallgropar är

”Det har varit roligt. Det har varit utmanande. Kursen har varit jättebra för min nuvarande situation, jag började använda redskapen direkt.”
Eva Andreasson, praktiksamordnare, Nackademin Yrkeshögskola

Praktisk vardagsnära träning – en röd tråd

Viktigt för din utveckling som lärare är att ringa in och bli varse fallgropar och styrkor. Utbildningen innehåller därför mycket praktisk träning snarare än teoretiska modeller. Du får träna i verklighetstrogna rollspel, får mycket feedback och kommer att hitta nya och bättre sätt att hantera de utmaningar och problem du brottas med. Många begrepp kommer att ställas på ända och du får en mängd nya verktyg som du kan omsätta och prova direkt.

”Fler verktyg, ökad medvetenhet, nya insikter och begrepp. Utbildningen får 10 av 10 poäng”
Magnus Blixt, lärare på Glömstaskolan samt föreläsare och författare

Coachande ledarskap för lärare

Praktisk info

Lärarutbildningen består av två heldagar med intensiv träning då du får lära dig grunderna i ett coachande ledarskap och utveckla de förmågor som är förutsättningen för ett coachande förhållningssätt.

”I samtal med elev har jag fått eleven att verkligen tänka efter och kunna se framåt. Kanske skönja en framtid långt därborta. Mycket positivt.”
Lärare, Vilunda Gymnasium

Vem leder utbildningen?

Det gör en av våra certifierade ledarskapskonsulter och tränare. Alla är utvalda för sin förmåga att coacha enligt Tuffs metodik och för deras färdigheter att arbeta katalytiskt med grupper.

”Jag har fått personliga instruktioner på ett konkret sätt i hur jag kan använda mig av ett coachande förhållningssätt. Praktiska verktyg att ta med.”
Camilla Lewandowski, lärare, Glömstaskolan

Vad kommer jag att uppleva?

Träning, träning och åter träning. Och mycket skratt.

När och var?

Kursen är två heldagar och erbjuds som öppen kurs samt internt, antingen hos er eller i våra egna lokaler i Stockholm. Upplägg och pris enligt överenskommelse. Kontakta oss för mer information. 

Vad kostar det?

Öppen kursplats kostar 3900 kronor inkl. material och förtäring under dagen, för intern träning vänligen kontakta oss för offert.  

Anmälan

Anmäl dig i formuläret högst upp till höger.

Läsa/Lyssna mer

Viktiga förutsättningar för skolelevers engagemang i sitt skolarbete – av Karin Tenelius
Lydnadskulturens sammanbrott – av Karin Tenelius
Tuff ledarskapsträning för skola – film, Karin Tenelius
Visioner för skolan – intervju i Livsviktigt med Karin Tenelius, Tuff Ledarskapsträning