Referenser

"Jag har blivit både en bättre chef, medmänniska och partner. När är nästa kurs?" / Jan Dahlkvist - VD Asfalt Communication ABLena Johansson - Skanska AB

Sagt av några av våra kursdeltagare…

Mikaela Malmström
eWork
”Jag måste ta tillfället att tacka för dessa fyra stycken riktigt inspirerande, tuffa och utmanande dagar! Vilken upplevelse! Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle kunna få så mycket utav denna kurs, men jodå! Det är riktigt häftigt att uppleva att man faktiskt förändras och gillar förändringen! : ) Jag hoppas innerligt att jag kan lyckas förmedla min upplevelse till fler inom vårt bolag, för jag tror att det är otroligt många som skulle, om de bara lärde sig/ tog till sig  hälften av det jag gjorde, vara mycket mer bekväma i sitt dagliga arbete och inför de situationer man ställs inför. Tusen tack för all inspiration och lärdom! Guldvärt!” 

Jan Lindblom 
Marknadschef, Djurförsäkring, Folksam
”Jag har aldrig under mina 20 år i Folksam mött så positiv feedback från någon utbildning som vi fått från deltagarna i er kurs Tuff coachträning – för chefer! (Kursen heter numera Tuff ledarskapsträning – Steg 1) Utbildningen har fått ett fantastiskt genomslag!! Varje chef och deltagare i kursen jag möter säger – Det är den nyttigaste utbildning jag har gått!”

Lina
Informationschef
”Tuffs ledarskapsutbildning var väldigt lärorik och givande. Det absolut bästa med ledarskapsutbildningen var att man rent praktiskt fick öva öva öva på att coacha medarbetare i olika sitationer. Som kursdeltagare fick man mycket ärlig och rak feedback från både kursledare och kurskamrater, vilket självklart kan vara tufft men väldigt nyttigt. Kursdeltagarna kom från väldigt spridda branscher, med olika erfarenheter och även ålder varierade, vilket gjorde diskussioner väldigt intressanta. Efter ledarskapskursen har jag och några av kursdeltagarna träffats på eget initativ för egna coachträffar, vilket leder till fortsatt utveckling. Jag skulle absolut rekomendera Tuffs ledarskapsutbildning till den som vill lära sig coachande ledarskap!”

Kerstin Degervall
Enhetschef Omsorgen, Hallstahammar Kommun
”Jag svarar aldrig på sånt här, men i det här fallet är jag villig att göra ett undantag. Att jag väljer att göra det beror på att det här är bland det bästa jag gått på. Jag har aldrig upplevt att en utbildning har levt med mig på det sätt som den här har gjort. Jag har lärt mig att lyssna helt och hållet, att inte skynda i samtalet och att låta den andra prata klart. Men det som jag upplevt som det allra bästa, det är att ta tag i laddade/infekterade frågor. Det har fört mig och mina personalgrupper framåt jättelångt. Det är super. Jag är jätteglad att jag har fått tillfälle att gå den här utbildningen för det har gett mig och mina kollegor ett helt annat sätt att tänka på. Samarbetet med personalen kan bara bli bättre. Tack!!”

Fredrik Lönn
Mgr Optoelectronics, Sony Ericsson Mobile Communications AB
”Jag har noterat att en kollega som jag coachade verkar ha kommit vidare med det arbete han satt fast med. Jag har lärt mig lyssna bättre och vågar vara mer rak än tidigare. Superkurs! Bra kursledare och trevlig miljö också.”

Ingvor Regnemer
Personalchef, Hallstahammar kommun
”Ni har varit med och lagt grunden för kommunens samtliga chefer så att de ska kunna utöva sitt ledarskap på det sätt vi förväntar oss. Och min reflektion är att ni passat för alla typer av chefer, alltifrån de mycket kommunikativt utbildade och tränade till dem som varit väldigt ovana vid denna typ av utbildning. Alla har utvecklats!”

Robert Lillhonga
Regissör
”Bland väldigt mycket så har jag bl a lärt mig inte ta ansvar för andras känslor hela tiden. En mycket bra lärdom. Kursen var klockren! Den har lärt mig se på mig själv och omvärlden på ett helt nytt sätt. Kursen kom inte med regler & pekpinnar utan erbjöd bara nycklar till dig själv. Sprid den ännu mer. Den behövs.”

Anders Schyllert
AR Manager, Sony Ericsson Mobile Communications AB
”I mitt jobb på Sony Ericsson där jag har ansvar för en grupp på 7 personer är det viktigt att jag känner mig trygg i min roll. Ett personalansvar ställer krav på bla lyhördhet, tydlighet och mod. Jag har vid två tillfällen deltagit i Tuff’s utbildningar och detta har stärkt mig i min roll som ledare. Kurserna har givit mig mera självinsikt samt en större förståelse för hur dialogen mellan chef och medarbetare fungerar i en harmonisk grupp. Jag har även stärkts av Tuff’s utbildning vid de tillfällen då jag varit tvungen att ha svåra samtal med mina medarbetare”

Inez Hamilton
VD, Nämndemansgården
”Jag vill tacka för en fantastiskt givande och utvecklande kurs. Jag använder det jag lärde mig och det är en stor hjälp i mitt arbete, både i det praktiska dagliga, och i min utveckling!”

Karin Klerfelt
”Jag har varit chef länge och gått mycket utbildning. Trots detta kände jag mig som en nybörjare under de ”tuffa”, men väldigt kärleksfulla, roliga och givande dagarna. Full av ödmjukhet inför uppgiften och respekt för kunskapen som kursledningen och konceptet innehåller! Nu fortsätter träningen in ”real life”.”

Tatiana Broman
VD, Ski Unlimited
”Jag har blivit mer uppmärksam på att lyssna efter, och samtala om, det som det verkligen handlar om. Både på jobbet och privat. Jag är klart överraskad vilken kraft, och faktiskt glädje, det ger mig.”

Caroline Stampe-Jobeus
VD och delägare Carotte Catering AB
”Jag tror att jag är mer rak i min kommunikation. Jag vågar tala om vad jag tycker på ett annat sätt, fattar beslut och står för mina beslut utan att vackla. Lyssnar bättre!”

Karin Gäbel
Senior Environment Manager
”Jag känner mig tryggare i att leda andra människor från att ha varit väldigt fokuserad på att leverera. Jag behöver inte ha alla svar – det är till och med bättre om jag inte har det. Mindre tvivel och mer trygghet är vad kursen har givit mig totalt sett.”

Anette Eriksson
Gruppchef, Skanska Sverige AB
”Kursen är så tuff som man gör den till. Jag har fått självinsikt och självkännedom som jag har nytta av i hela mitt liv. Det bästa som hänt mig i utbildningsväg! Jag är en gladare och effektivare Anette” Det kommer att vara många ”Skanskingar” som hör av sig.”

Fredrik Jansson
Head of projects IT, SEB Asset Management
”Det här är den bästa, jobbigaste, roligaste kurs jag har gått. Den har ett budskap att bra ledarskap handlar om att må bra, och göra goda ekonomiska resultat. Den är ett verktyg för att göra ”mitt” arbete till ett träningsläger i ledarskap, under 12 veckor, vilket är otroligt starkt.”

Göran Sjöberg
Partner Account Manager, Hewlett-Packard Sverige AB
”Uppskattar att det varit mycket ”hands on”, praktiskt. Det har givit mig nya sätt att se på ledarskap. Den roligaste och mest intressanta kurs jag någonsin gått.”

Jan Dahlkvist
VD Asfalt Communication AB
”Er ledarskapsutbildning är som den heter, tuff, omtumlande och chockerande. Jag har lärt mig se saker hos mig själv som inte varit smickrande och fått verktyg att hantera dem. Jag har blivit både en bättre chef, medmänniska och partner. När är nästa kurs?”